неделя, 25 юни 2017 г.

Стотици хиляди в Иран скандират "Смърт на Израел и Америка", горят знамената им


На 23 Юни 2017 г. стотици хиляди иранци са скандирали "Смърт на Израел и Америка" в демонстрации в цялата страна, на които те също така са горили знамена на двете държави и на терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава"), която пое отговорност за нападенията в иранската столица Техеран, съобщава местната държавна телевизия, цитирана от "Ройтерс". Иранските държавни медии твърдят, че милиони хора са излезли за демонстрациите за отбелязването на Деня "Ал Кудс", който беше въведен от основателя на Ислямската революция в Иран през 1979 г. аятолах Рухола Хомейни и който се отбелязва в последния петък на свещения мюсюлмански месец Рамадан.

"Тазгодишната демонстрация ... показва, че хората искат нашия регион да бъде разчистен от терористи, подкрепяни от ционисткия режим (Израел)", това коментира иранският президент Хасан Рохани пред държавната телевизия.
Демонстрантите са скандирали "Смърт на Израел, смърт на Америка", носейки плакати, на които пише "Израел трябва да бъде заличен от картата", докато други хора са горели знамената на Израел и САЩ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Луковмарш 2019 "Не се гаси туй, що не гасне" (СНИМКИ)

За поредна година беше почетен националният герой на България ген. Христо Луков. Въпреки медийни лъжи, опити за забрана на шествието и прот...