неделя, 25 юни 2017 г.

Стотици хиляди в Иран скандират "Смърт на Израел и Америка", горят знамената им


На 23 Юни 2017 г. стотици хиляди иранци са скандирали "Смърт на Израел и Америка" в демонстрации в цялата страна, на които те също така са горили знамена на двете държави и на терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава"), която пое отговорност за нападенията в иранската столица Техеран, съобщава местната държавна телевизия, цитирана от "Ройтерс". Иранските държавни медии твърдят, че милиони хора са излезли за демонстрациите за отбелязването на Деня "Ал Кудс", който беше въведен от основателя на Ислямската революция в Иран през 1979 г. аятолах Рухола Хомейни и който се отбелязва в последния петък на свещения мюсюлмански месец Рамадан.

"Тазгодишната демонстрация ... показва, че хората искат нашия регион да бъде разчистен от терористи, подкрепяни от ционисткия режим (Израел)", това коментира иранският президент Хасан Рохани пред държавната телевизия.
Демонстрантите са скандирали "Смърт на Израел, смърт на Америка", носейки плакати, на които пише "Израел трябва да бъде заличен от картата", докато други хора са горели знамената на Израел и САЩ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Освобождението на Македония от сръбско робство по времето на Втората световна война (СНИМКИ)

1. Македония посреща свободата, 19 април 1941 г. 2. Видно е, че битолчани с нетърпение очакват своите братя освободители. 3. И от...